Mentorji in mentorice mladih ambasadorjev in ambasadork 2013 – 2014

Logotipi%202

 

Nikola Stojankovič, mentor Gabi Cener

Nikola stojanovicMoje ime je Nikola. Star sem 21 let in živim v Beogradu. 7 let sem delal na NVO, 13 let pa sem se ukvarjal z ohranjanjem in spodbujanjem evropske kulturne tradicije. Pred dvema letoma sem ustanovil organizacijo za mlade, ki se ukvarjajo z zvišanjem stopnje strpnosti do drugih kultur in običajev med mladimi.

Charikleia Santi, mentorica Karoline Gostečnik

Charikleia SantiPozdravljeni! Moje ime je Kleri, stara sem 28 let in prihajam iz grškega otoka Lesbos. Trenutno živim v vasi blizu mesta Las Palmas na otoku Gran Canaria, ki je del Kanarskega otočja in pripada Španiji. Sem EVS prostovoljka in delam v pisarni za pomoč mladim in pridobivam izkušnje z delom z mladimi. (več …)

Ana-Marija Karadjovska, mentorica Bislim Halila

ana marijaPozdravljeni! Sem Ana-Marija iz kraja Bitola v Makedoniji. Stara sem 20 let in študiram jezike – angleščino in francoščino. Sem članica amaterske gledališčne skupine in tudi članica nekaj neprofitnih organizacij. Rada berem knjige, poslušam glasbo in se udeležujem raznovrstnih družabnih dogodkov. (več …)

Elena Kolechenok, mentorica Urške Čuk

elena kolenchenokSem iz Rusije in sem mladinska delavka v Karelianskem regionalnem mladinskem centru (državna organizacija) in predsednica (vodja) javnega medregionalnega mladinskega gibanja »AVARD Association« (NVO), pri katerem delam od leta 2005. Letno izvedemo okoli 30 dogodkov in družbenih projektov, vključno s tistimi o mednarodnih in bilateralnih vprašanjih. (več …)

Elif Koyuncuk, mentorica Nike Petelinek

elifSem Elif Koyuncuk, stara sem 27 let in sem iz Turčije. Delam kot EVS prostovoljka v Mladinskem centru Dravinjske doline v Slovenskih Konjicah. V Turčiji sem študirala bioenžiniring. Rada imam znanost, zato delam na projektu o znanosti. (več …)

Leonardo Garcia Diaz, mentor Eve Sešel

leonardoPozdravljeni!! Sem Leonardo Garcia Diaz iz Španije in star sem 25 let. Po izobrazbi sem industrijski oblikovalec in avtomehanik. Sedaj sem v Sloveniji preko Evropske prostovoljne službe. Informacije o tem programu (Mladi v akciji) sem dobil februarja letos ko sem bil na mednarodni izmenjavi v Turčiji na temo: ljudje z invalidnostjo. (več …)

Liga Zvirbule, mentorica Leile Winkler

liga zvibuleMoje ime je Liga Zvirbule. Prihajam iz Latvije in živim v njenem glavnem mestu – Rigi. Ponosna sem, da sem latvijka. Latvija ima bogato kulturno zgodovinsko dediščino. Zgodovina in kultura Latvije izstopata zaradi njene raznolikosti in hkrati zaradi njene edinstvenosti in unikatnosti. Nebesa miru. (več …)

Robert Šumski, mentor Brine Brigadir

robertIme mi je Robert. Star sem 23 let. Izviram iz Poljske, a sem rojen in živim v Litvi, kjer trenutno opravljam magisterij družbene tehnologije. Sem član in koordinator nekaterih lokalnih organizacijah, zaradi česar sem bolj aktiven in odprt do različnih ljudi. Vedno sem bil navdušen nad potovanji. (več …)

Mahmoud Tharwat, mentor Tjaše Vajsbaher

mahmudSem Mahmoud iz Gize, Egipta. Živim približno 20 minut stran od piramid v Gizi. Sem svež diplomant gradbenega inženiringa. Zanimam se za medkulturni dialog, še posebej med evropsko in arabsko mladino. Delam na majhnem projektu, imenovanem »Stereotipi… Stopnice do tipov!« pri AEGEE|EuroArab. (več …)

Lutjona Lula, mentorica Anje Slemič

lutjonaSem Lutjona Lula iz Tirane. Stara sem 21 let in sem diplomirala na Univerzi v Tirani na Oddelku za politične vede. Septembra nadaljujem študij magisterija na Univerzi v Beogradu, s poudarkom na jugovzhodnih evropskih študijih. V zadnjem letu sem delala kot strokovnjakinja za mednarodne odnose na albanski pošti. Eden mojih največjih hobijev je učenje tujih jezikov. Kot dodatek k angleščini tekoče govorim francosko in italijansko, trenutno pa se učim tudi nemškega jezika. (več …)

Lincoln Grixti, mentor Urške Keup

lincolnPozdravljeni, moje ime je Lincoln Grixti in sem iz Malte. Star sem 27 let in trenutno stanujem v Liverpoolu, Veliki Britaniji, kjer se pripravljam za magisterij. Diplomiral sem iz informacijske tehnologije in 7 let delal kot vodja ekipe spletnih in programerskih projektov pri različnih podjetjih. (več …)

Jelena Drobac, mentorica Elvisa Kurtiča

jelenaHej, moje ime je Jelena Drobac. Živim v Srbiji, v Beogradu. Delam v NVO imenovanem Eko Planet. V prostem času plešem folkloro in se ukvarjam s športom. Prav tako imam mladega psa po imenu Ara. Rada berem in potujem. To je vse z moje strani. (več …)