Mladi ambasadorji in ambasadorke medkulturnega dialoga 2013 – 2014

Logotipi%202

 

Nina Petač, mlada ambasadorka Švice

nina petracSem Nina Petač, stara sem 17 let in prihajam iz Besnice pri Kranju. Obiskujem gimnazijo v Škofji Loki. Rada poslušam glasbo in plešem. Čas rada preživljam tudi v naravi. Zelo rada potujem in poizkušam tradicionalne jedi tujih držav. V drugih državah me zelo zanima tudi arhitektura.

Špela Pučnik, mlada ambasadorka Republike Češke

spela pucnikMoje ime je Špela Pučnik. Stara sem 17 let in prihajam iz Slovenskih Konjic, kjer tudi obiskujem tretji letnik gimnazije. V lanskem letu sem pričela sodelovati pri projektu Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga, ker sem se podobnih projektov in dogodkov v okolici že udeležila. (več …)

Lucija Tolar, mlada ambasadorka Luksemburga

lucija tolarMoje ime je Lucija. Obiskujem gimnazijo v Škofji Loki. Zelo rada smučam, pojem in sem rada v družbi svojih prijateljev. Medkulturni dialog zame pomeni razumevanje in sprejemanje drugih kultur. Mlada ambasadorka medkulturnega dialoga sem postala zato, ker se rada ukvarjam s tujci.

Katja Gajgar, mlada ambasadorka Monaka

katja gajgarSem Katja Gajgar, prihajam iz Železnikov in obiskujem gimnazijo Škofja Loka. Rada imam tuje jezike in tuje kulture. Mlada ambasadorka medkulturnega dialoga sem postala, ker se rada ukvarjam s tujci in z otroki.

Julija Barbič, mlada ambasadorka Islandije

julija barbicSem Julija Barbič in prihajam iz Gorenje vasi, male vasice pri Škofji Loki. Hodim v tretji letnik Gimnazije Škofja Loka. V prostem času se ukvarjam z glasbo, s športom in hodim v hribe. Igram prečno flavto; najraje poslušam stari rock. Sem mlada ambasadorka Islandije in imam odlično mentorico Snædís Snorradóttir. (več …)

Sašo Kopunovič, mladi ambasador Andore

sasko punovicSem Sašo Kopunovič, prihajam z Murske Sobote. Obiskujem 3. letnik ekonomske šole v Murski Soboti. Ko sem bil mlajši, sem treniral tenis in nogomet. Mladi ambasador medkulturnega dialoga sem postal, ker sem bil doslej velikokrat v stiku z ljudmi, ki so različni od mene. (več …)

Vesna Hüll, mlada ambasadorka Madžarske

vesna hullSem Vesna Hüll. Stara sem 17 let in obiskujem Ekonomsko šolo Murska Sobota. V prostem času rada berem, gledam filme, če pa je le možno, sem nekje s prijatelji. (več …)

Sara Horvat, mlada ambasadorka Srbije

sara horvatMoje ime je Sara Horvat. Stara sem 18 let in prihajam iz okolice Lendave, natančneje iz Gaberja. Obiskujem 3. letnik srednje Ekonomske šole Murska Sobota. V prostem času se zelo rada ukvarjam z živalmi. Imam dve navihani muci po imenu Lapika in Mujeimuje, ter psa z imenom Ziggy. (več …)

Saša Ivanov, mlada ambasadorka Andore

sasa ivanovMoje ime je Saša Ivanov in prihajam iz Beltincev, blizu Murske Sobote. Od 4. leta starosti in vse do 16. leta sem trenirala različne plese. Prvi letnik srednje šole sem končala v Ljutomeru, smer predšolska vzgoja, nato sem se prepisala v Radence, zdaj pa sem v Murski Soboti. (več …)

Luka Kardoš, mladi ambasador Andore

luka kardosSem Luka Kardoš, star sem 17 let. Živim v Moravskih Toplicah. Obiskujem 3. letnik Ekonomske šole v Murski Soboti. Treniram nogomet, treniral pa sem tudi hokej na ledu. V prostem času na različne teme ustvarjam videe zase in za svoje prijatelje. (več …)

Rebeka Ukmar, mlada ambasadorka Grčije

rebeka ukmarSem Rebeka Ukmar, prihajam iz okolice Ajdovščine, imam 17 let. Že 11 let se ukvarjam s plesom, v prostem času sem rada v gledališču. Rada spoznavam nove ljudi, kulture in države, pa tudi jezike. To je tudi eden glavnih razlogov, da sem postala mlada ambasadorka Grčije. Z mojo mlado so-ambasadorko Grčije sva dobili super mentorico, s katero sva že vzpostavili stik.

Leila Winkler, mlada ambasadorka Latvije

Leila WinklerSem Leila Winkler iz Ajdovščine. Stara sem 17 let. V prostem času se rada ukvarjam s športom in glasbo. Sem mlada ambasadorka Latvije. Za to državo sem se odločila, ker pribaltskih držav ne poznam dobro in ker je Latvija ena izmed držav, ki bi jih rada nekoč obiskala. (več …)