Mladi ambasadorji in ambasadorke medkulturnega dialoga 2013 – 2014

Logotipi%202

 

Vid Štrancar, mladi ambasador Švedske

Sem Vid Štrancar. Star sem 17 let in v prostem času rad berem samo dobre knjige in obožujem vse zvrsti plezanja. Sem zelo odprt do novih idej in všeč mi je, če spoznam koga ali kaj novega. Za Švedsko sem se odločil, ker se mi zdi zelo napredna in ima lepo naravo.

Ana Bevk, mlada ambasadorka Jordanije

ana bevkMoje ime je Ana Bevk in sem stara 16 let. Živim v centru Maribora. Moj hobi je ježa konj, rada tudi plešem in pojem. Obiskujem drugi letnik Prve gimnazije v Mariboru. Rada imam naravo, živali in šport. Moji prijatelji menijo, da sem zelo prijazna, enostavna in pravična oseba. (več …)

Karolina Gostenčnik, mlada ambasadorka Grčije

karolina gostecnikMoje ime je Karolina Gostenčnik. Prihajam iz Radelj ob Dravi (Koroška). Že ko so nam izvajalci Uric medkulturnega dialoga v uvodni predstavitvi projekta MAMD povedali, da se bomo lahko prijavili in postali mladi ambasadorji medkulturnega dialoga, sem se odločila to tudi storiti. (več …)

Pia Prajhner, mlada ambasadorka Bolgarije

pia prajhnerIme mi je Pia. Prihajam iz Maribora, stara sem 17 let. Odločila sem se postati mlada ambasadorka medkulturnega dialoga, ker se mi zdi funkcija zelo zanimiva in ker rada spoznavam nove kulture, države in jezike. Rada tudi berem, gledam filme in se družim s prijatelji. Moj mentor je Simeon Simeonov.

Maja Betlehem, mlada ambasadorka San Marina

maja betlehemSem Maja in prihajam iz majhnega kraja iz okolice Maribora. Trenutno obiskujem drugi letnik Prve Gimnazije Maribor. Za to, da postanem mlada ambasadorka medkulturnega dialoga, sem se odločila, ker rada spoznavam kulture tujcev. (več …)

Sara Gojkošek, mlada ambasadorka Azerbajdžana

sara gojkosekSem Sara Gojkošek, prihajam iz Maribora. Odločila sem se, da postanem mlada ambasadorka medkulturnega dialoga, ker me je moja koordinatorka, Vladimíra Mazourová, zelo navdušila. Želim širiti znanje o raznolikosti, ker je le-ta zelo zanimiva. (več …)

Eva Štrakl, mlada ambasadorka Romunije

eva straklIme mi je Eva, prihajam iz Slovenije. Za mandat mlade ambasadorke medkulturnega dialoga sem se odločila, ker ne maram diskriminacije in rada spoznavam druge kulture. Ukvarjam se s petjem in igranjem kitare, rada imam tuje jezike, s katerimi se nameravam tudi poklicno ukvarjati. (več …)

Tjaša Vajsbaher, mlada ambasadorka Egipta

tjasa vajsbaherSem Tjaša Vajsbaher, stara 16 let in obiskujem Prvo gimnazijo Maribor. Za mandat mlade ambasadorke medkulturnega dialoga sem se odločila zaradi privlačnosti raznolikosti kultur po svetu. Rada jih raziskujem, ker mi je všeč, da smo ljudje različni. (več …)

Eva Rojko, mlada ambasadorka Malte

eva rojkoSem Eva Rojko, stara 16 let in obiskujem Prvo gimnazijo Maribor. V prostem času rada plešem, plavam in pojem. Da postanem mlada ambasadorka Malte, sem se odločila zato, ker me zanima, kako  ljudje, manjšine v tej državi živijo. (več …)

Zala Motaln, mlada ambasadorka Norveške

zala motalnSem Zala Motaln. Prihajam iz Slovenskih Konjic. Stara sem 16 let in obiskujem Prvo gimnazijo Maribor. V prostem času igram klavir; zaključila sem nižjo glasbeno šolo. Med drugim rada tudi pojem in rolam. Po večini sem vesela in nasmejana ter vedno pripravljena priskočiti na pomoč. (več …)

Brina Brigadir, mlada ambasadorka Litve

Brina BrigadirSem Brina Brigadir, stara 16 let. Prihajam iz Maribora, kjer obiskujem Prvo gimnazijo Maribor. V prostem času rada hodim na dolge sprehode, fotografiram in preživljam čas s prijatelji in družino. Zadnji dve leti precej časa preživim tudi v plesni dvorani. Imam 12-letnega brata, kateremu ves čas poskušam pomagati z nasveti. (več …)

Elvis Kurtić, mladi ambasador Srbije

Elvis KurticSem Elvis Kurtić in prihajam iz Trbovelj. Star sem 16 let. Zelo vesel sem, da sem postal mladi ambasador, saj so me takšni projekti vedno zanimali. Srbijo že malo poznam, a bi jo vseeno rad še bolje spoznal, saj noben nikoli ne ve vsega, vedno se najde še kakšna zanimivost, ki je dokaj prikrita. (več …)