Mladi ambasadorji in ambasadorke medkulturnega dialoga 2013 – 2014

Logotipi%202

 

Ana Curk, mlada ambasadorka Ukrajine

ana curkSem Ana Curk, prihajam iz Vipave. Stara sem 18 let. Ukvarjam se z glasbo, pojem in igram v orkestru. Zelo rada potujem in govorim tuje jezike. Moja mentorica je Daria Kumeda.

Ingrid Volk, mlada ambasadorka Turčije

ingrid volkSem Ingrid Volk, stara sem 17 let in prihajam iz kraja Dane pri Sežani. V prostem času rada potujem, gledam filme in poslušam glasbo. Za sodelovanje v projektu MAMD sem se odločila, ker sem že obiskala Malto, Nemčijo, Turčijo, Italijo, Grčijo in Tunizijo. Moj tuji mentor je Yunus Emre Memmi.

Anja Bratina, mlada ambasadorka Nemčije

anja bratinaSem Anja Bratina. Prihajam iz Ajdovščine. Imam 17 let. Za mlado ambasadorko medkulturnega dialoga sem se odločila, ker me zanimajo različne države, njihove kulture in ljudje, ki živijo v teh državah. (več …)

Petra Česen, mlada ambasadorka Velike Britanije

petra cesenSem Petra Česen, stara 17 let. Prihajam iz majhnega mesta v Sloveniji. Moja družina šteje šest članov. Imam tudi psičko po imenu Tara. V prostem času igram klavir, tamburico in klekljam, rada pa hodim tudi na sprehode v naravo in se družim s prijatelji. (več …)

Karmen Mella, mlada ambasadorka Velike Britanije

karmen mellaSem Karmen Mella. Živim v Ajdovščini in hodim v srednjo šolo Veno Pilon. Sem edinka, rada imam živali, imam tudi 2 ribici, ki se imenujeta Oto in Bine. Naredila sem tudi 6 letno glasbeno šolo ter klavir. Študirati si želim jezike, saj me zelo zanimajo in so zelo zanimivi. (več …)

Tomaš Črnigoj, mladi ambasador Švedske

tomas cernigojSem Tomaž Črnigoj, štejem 16 pomladi in sem iz Ajdovščine. Rad spoznavam nove ljudi in se učim o njihovih kulturah. Dejstvo je, da prav vsak človek ve nekaj, kar ti ne veš in prav od vsakega se lahko nekaj naučiš. Bolj kot si si kulturno različen z nekom, več se lahko naučiš od njega. Rad se učim tudi tuje jezike in zanimajo me raznorazne stvari s področja naravoslovja (kvantna mehanika). Hodim na gimnazijo v Ajdovščini in v prostem času tudi – sicer bolj za šalo kot zares – športam.

Staša Brecelj, mlada ambasadorka Poljske

stasa breceljSem Staša, stara sem 17 let in treniram rokomet. Za mlado ambasadorko medkulturnega dialoga sem se odločila, ker bi želela več vedeti o drugih državah in njihovi kulturi in tudi zato, ker si želim veliko potovati, izvedeti nekaj več o Poljski, državi, ki sem si jo izbrala. Tam imam tudi mentorico Moniko Złakowsko. Rada imam druženje s prijatelji, saj se veliko zabavamo. Prav tako sem rada doma, z družino in psom. Veliko časa preživim s soigralkami v telovadnici.

 

 

Mariša Tripkovič, mlada ambasadorka Bolgarije

merisa tripkovicSem Mariša Tripkovič in sem stara 17 let. Prihajam iz Ajdovščine. Živimo skupaj z nono. Imam starejšega brata. Obiskujem SŠ v Ajdovščini. V prostem času igram rokomet. Za sodelovanje v projektu MAMD sem se odločila, ker rada potujem in rada raziskujem nove stvari. (več …)

Urška Čuk, mlada ambasadorka Rusije

urska cukMoje ime je Urška, imam 17 let. Moja najljubša barva je modra. Rada imam hrano, kar je tudi eden od razlogov, da sem se odločila za ta projekt. Zanimajo me namreč druge kulture in posledično njihova hrana. Že 8 let se  ukvarjam z rokometom in hodim v gimnazijo. V prihodnosti bi rada prepotovala svet in spoznala čim več novih ljudi. Znam igrati tudi violino, a je ne igram že 3 leta. Projekt MAMD mi je všeč, ker širi tolerantnost med kulturami in državami. Moj mentor je Stanislav Gurov.

 

Anja Slemič, mlada ambasadorka Albanije

anja slemicSem Anja Slemič, stara sem 17 let in prihajam iz Ajdovščine. V prostem času se ukvarjam z glasbo, rada pojem in igram kitaro, klavir in harmoniko. Veliko časa tudi preživim v kuhinji, kjer rada pečem in kuham. Rada tudi plešem in tečem. Za funkcijo mlade ambasadorke sem se odločila, ker si želim početi nekaj drugačnega ter s tem spoznati nove ljudi. (več …)

Jerneja Stibilj, mlada ambasadorka Tunizije

jerneja stibiljSem Jerneja Stibilj, stara sem 17 let in prihajam iz majhne vasi Ustje v bližini Ajdovščine. Za šolanje sem izbrala gimnazijo v Ajdovščini, za naprej pa me zanima kaj v povezavi s turizmom, jeziki in tujimi kulturami. (več …)

Ivana Polanc, mlada ambasadorka Romunije

ivana polancSem Ivana Polanc, stara sem 17 let in živim v Ajdovščini. Obiskujem 3. letnik gimnazije na SŠ Veno Pilon v Ajdovščini. Že 8 let treniram rokomet in to me zelo veseli. Zelo rada se družim s prijatelji, lenarim, treniram in jem čokolado. (več …)