Mladi ambasadorji in ambasadorke medkulturnega dialoga 2014 – 2015

 

Mladi ambasadorji in mlade ambasadorke medkulturnega dialoga 2014 – 2015, ki so se za to funkcijo odločile prostovoljno, so bile izzvane, da odgovorijo na eno ali več sledečih vprašanj:

Zakaj bi morali in morale sprejemati različne skupine ljudi?
Kaj je zame medkulturni dialog?
Kaj mi je všeč v projektu Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga in zakaj?
Kakšno je moje mnenje o različnih kulturah?
Kakšno je moje sporočilo medijem, kar se tiče informiranja o različnih kulturah?
Kakšno je moje sporočilo politikom, kar se tiče odnosa do različnih kultur?
Kakšno je moje sporočilo mojim sovrstnicam in sovrstnikom glede sprejemanja različnosti?

Takole menijo:

Mladi ambasador in ambasadorke medkulturnega dialoga iz OŠ Zreče

OŠ_Zreče (Medium)

»Projekt MAMD mi je všeč zato, ker lahko spoznavam različne kulture, običaje in navade ter vsakdanje življenje v tujih državah.« (Anže) (več …)

Medkulturno na OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica

DSC_0891 (Small)

Na OŠ Pohorskega Bataljona sicer ni bilo izbranih mladih ambasadorjev in ambasadork medkulturnega dialoga, so pa kljub temu nekateri otroci v aktivnostih projekta MAMD sodelovali tudi po izvedenih Uricah medkulturnega dialoga. (več …)

Mlade ambasadorke medkulturnega dialoga iz OŠ Ob Dravinji

O_Ob_Dravinji_skupaj Medium»V projektu Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga mi je všeč spoznavanje novih kultur in navezovanje stikov z vrstniki iz tujih držav. Različne kulture bi morali sprejemati, saj to širi naša obzorja in nam pomaga sprejemati drugačnost.« (Sara) (več …)

Mlada ambasadorka medkulturnega dialoga iz OŠ Pod goro

Ambasadorka_O_Pod_goro_re“Mi, mladi, gledamo na druge kulture malo drugače kot odrasli. Vendar pa slednji močno vplivajo na naše mišljenje in strpnost. Mediji in politiki, ki jih vsak dan spremljamo, morajo biti vzor sprejemanja in dopuščanja drugačnosti. (več …)

Mlade ambasadorke medkulturnega dialoga iz OŠ Loče

Ambasadorke_O_Loe2015

»Moje sporočilo medijem o informiranju o različnih kulturah je, da pogosto narobe mislijo in pišejo o drugih kulturah oziroma religijah, še posebej o muslimanski. Moje mnenje o različnih kulturah pa je, da je pri vseh enako: obstajajo pripadniki neke kulture, ki svojo kulturo oziroma vero razumejo na slab način, in takšni, ki jo razumejo na dober način.« (Nika) (več …)