Medgeneracijski festival v Mladinskem centru Trbovlje

 MEDGENERACIJSKI FESTIVAL V MLADINSKEM CENTRU TRBOVLJE

Tečaj samoobrambe za vse generacije

Mladinski center Trbovlje skupaj z Melindo Ramadani in Tjašo Kovačič 22.10. 2013 ob 19.00 uri prireja brezplačen tečaj samoobrambe za vse generacije. Dekleti, ki imata že več kot 10 let izkušenj, vas bosta na tečaju naučili osnov borilnih veščin in različnih tehnik samoobrabe. Vabljeni!

 

Mlajše generacije o viziji Trbovelj

O viziji Trbovelj bomo tokrat spregovorili s predstavniki mlajše generacije in sicer v četrtek 24.10.2013 ob 20.00 uri v Mladinskem centru Trbovlje. Rdeča nit večernega omizja bodo pereča vprašanja Trbovelj in Zasavja. Brez cenzure, zadržkov, jasno in glasno bomo osvetlili problem bega možganov, izseljevanja, brezposelnosti, naslovili vprašanje razpadanja nekdanjih velikih industrijskih obratov ter spregovorili o priložnostnih, ki jih postindustrijska dediščina ponuja. Dogodek je odprto omizje, kjer so k sodelovanju vabljeni vsi. Povabljeni gostje pa bodo poskrbeli za izhodiščno razpravo.

 

Delavnica grafitov za babice in dedke

V petek 25.10.2013 ob 17.00 uri bo v MCT-ju potekala delavnica grafitov za babice in dedke. Medgeneracijska delavnica izdelave grafitov bo pokazala, dokazala in naučila, da so grafiti del ulične umetnosti in sredstvo kreativnega izražanja. Delavnico bo v okviru Festivala generacij vodila skupina mladih iz Trbovelj. 

 

Družinski dan vseh generacij

Sobotno dopoldne 26.10.2013 ob 10.00 uri bomo namenili druženju treh generacij; otrokom, staršem in starim staršem. Na družinski dnevu bomo obudile stare ulične igre, ki danes v dobi računalnikov tonejo v pozabo. Obeta se nam pestro sobotno dopoldne, vabimo vas, da se udeležite v čim večjem številu. 

 

Glasbeni večer s skupino Fonem

Vabljeni na koncert glasbene skupine Fonem, skupine romantikov in kreativcev, skupine drugačnih, energičnih, pozitivnih glasbenikov, katerih prvi cilj je ustvarjanje, kreativnost ter predvsem uživancija v igranju lastne avtorske glasbe. Prvovrsten glasbeni večer bo potekal v klub MCT, v soboto, 26. oktobra 2013, od 21. ure naprej.

Fonem sestoji iz šestih mladih zasavskih glasbenikov:

KLARA VETERŠEK (vokal),

ALJAŽ BASTIČ (klaviature in spremljevalni vokal),

ČRT DRAGAR (kitara),

ANJA PODPEČAN (flavta, spremljevalni vokal),

MATIC LEBAR (bas) in

DAVID NOVAK (bobni).