Mednarodni študijski obisk

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je prvič gostil mednarodni študijski obisk v okviru programa Vseživljenjsko učenje, ki ga na nacionalni ravni koordinira center CMEPIUS.

Pedagoški delavci iz Španije, Irske, Velike Britanije, Poljske in Švedske so se učili izvajati Urice medkulturnega dialoga. Te triurne delavnice so nastale v okviru projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga, ki ga sofinancira Evropska komisija v programu Progress. Izvajajo ga MCDD, Mladinski center Trbovlje in Celjski mladinski center.

Udeleženci študijskega obiska so lahko videli, kako delavnice potekajo neposredno v praksi, saj se je model o islamski kulturi izvajal na Gimnaziji Slovenske Konjice. Predstavljena sta jim bila tudi model o romski kulturi in LGBT skupnosti. Pri vsaki temi so prostovoljno sodelovali predstavniki etničnih in kulturnih manjšin: Faila Pašić Bišić iz Društva UP Jesenice, Mitja Blažič iz Legebitre in Monika Sandreli iz Zveze Romov Slovenije. Partnerji v projektu se zavedajo, da se brez manjšin o manjšinah ne da pogovarjati.

Karmen Kukovič, Koordinatorka projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.

 

sofinanciranje_slo