Gledališka predstava KRIPL

Celjski mladinski center je v okviru projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga in v sodelovanju s Klubom študentov občine Celje (KŠOC) v petek, 6.12.2013, v dvorani Celjskega mladinskega centra izvedel kulturni večer, s pričetkom ob 20:00 uri.

V izvedbi ŠUS teatra smo si ogledali predstavo KRIPL in tako dokazali, da znamo mladi kulturno preživljati petkove večere.

Avtor: Martin McDonagh

Prevod: Zdravko Duša

Režija: Aljaž Godec

Igrajo: Matjaž Godec, Katja Svenšek, Nastja Tetičkovič, Damijan Zagoršek, Nejc Peše, Jana Žerak, Robi Cafuta, Marko Todorovič in Dora Lenart

Ostali sodelujoči: Maja Skočir (šepetalka), Miha Novak (luč, ton), Damjan Pugelj (grafična podoba) in ŠUS teater (scena, kostumi)

Opis predstave:

Nenavadna komedija svetovno znanega irskega režiserja, dramatika in scenarista Martina McDougnaha, nam nazorno prikaže način življenja prebivalcev majhnega irskega mesteca z majhnega irskega otoka. V središču pozornosti je mlad, fizično pohabljen fant Billy, ki je zaradi svoje hibe izpostavljen krutemu norčevanju in grobim žaljivkam. Njegova edina želja je zbežati z otoka in se znebiti psihičnega nadlegovanja. Z nepričakovanim prihodom hollywoodske filmske ekipe se Billyu ponudi izjemna priložnost, da enkrat za vselej zapusti otok »majhnih« ljudi. Ponujena priložnost je nepričakovan preobrat, ki tok dogajanja preusmeri v presenetljiv razplet.

V komediji, ki nas je šokirala in prisilila, da iščemo podobnosti z vsakdanjim življenjem, vsaka oseba na njej lasten način izpričuje svojo bizarnost, omejenost in provincialnost. Velika mera krutega in črnega humorja, prepletenega z izjemno duhovitimi dialogi nam je pokazala, kdo je resnični pohabljenec – žrtev lastnih predsodkov in preteklosti.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.

sofinanciranje_slo