Z morskimi psi, pod ledom in korak do vesolja

Mladinski center Dravinjske doline je v sodelovanju s Plavalnim klubom Slovenske Konjice in IAHD Adriatic v sklopu projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga izvedel medkulturni dogodek.

Gostje večera, Aleš Povše – Yoda, Peter Majcen – LG in Klaudija Poropat so z obiskovalci delili svoje izkušnje na izjemnih potapljaških podvigih. Na Kubi so se potapljali z morskimi psi, na Rudniškem jezeru v Kočevju so se kot prvi invalidi potopili pod led; v Rusiji, v Zvezdnem mestu, pa izvedli prav tako zgodovinski potop v hidro laboratoriju, kjer se za sprehode v vesolju in delu na vesoljski postaji urijo ruski kozmonavti. Malokdo ve, da smo Slovenci zahvaljujoč obema organizacijama v svetovnem vrhu potapljaštva. Z gosti večera so spregovorili tudi o stopnji integracije invalidov na različnih nivojih družbenega življenja v Sloveniji in drugod po svetu.

Predsednik IAHD Adriatic, Branko Ravnak, je ob koncu prireditve obiskovalce povabil na šeste Sprehode pod morjem – Festival podvodnega filma in fotografije, ki bo potekal v Slovenskih Konjicah med 30. 1. in 1. 2. 2014.

Avtor: MCDD

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.

sofinanciranje_slo