LGBT – osebam prijazen turizem

Mladinski svet Občine Slovenske Konjice je s predhodno pridobljeno podporo Občine Slovenske Konjice v sklopu projekta MAMD izvedel okroglo mizo na temo LGBT-osebam prijazen turizem.

Gre za turistično tržno nišo, ki je v svetu v vzponu. Poleg tega, da ugodno vpliva na ekonomski razvoj turistično zanimivega okolja, kar Slovenske Konjice z okolico nedvomno so, s sabo na podlagi pozitivnih izkušenj prinaša splošno senzibilizacijo okolja in udejanjanje človekovih pravic v praksi.

Na okrogli mizi, ki je bila v Žički kartuziji, sta kot strokovnjaka sodelovala Mitja Blažič iz Legebitre in Matej Valenčič iz Imperial Luxury Travel Solutions. Iz lokalnega okolja so se okrogle mize udeležili občinska svetnika, Neža Pavlič in Stanko Kolar, vodja TIC Slovenske Konjice, Tjaša Kangler, Benjamin Kračun in Luka Simšič iz Penziona Kračun in Ervin Jančič ter Blanka Kovačič iz TD Slovenske Konjice. Sodelovala je tudi Dominika Koritnik Trepel iz Združenja turističnih vodnikov Slovenije. Pogovor je tekel o možnostih vključitve smernic za sistematični razvoj LGBT-osebam prijaznega turizma v načrtovano vzpostavitev celostne strategije razvoja turistične panoge v občini Slovenske Konjice. Dogodek kaže na to, da projekti mladinskih organizacij lahko dolgoročno vplivajo tudi na gospodarski razvoj okolja delovanja.

Klik za ogled foto albuma.

Avtor: MSOSK