Medkulturno na OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica

DSC_0891 (Small)

Na OŠ Pohorskega Bataljona sicer ni bilo izbranih mladih ambasadorjev in ambasadork medkulturnega dialoga, so pa kljub temu nekateri otroci v aktivnostih projekta MAMD sodelovali tudi po izvedenih Uricah medkulturnega dialoga.

Za koordinacijo projekta MAMD je na OŠ Ob Pohorskega bataljona Oplotnica skrbel učitelj Mihael Stampfer, ki je delil svoje mnenje o projektu in medkulturnosti:

 

Miha_Stampfer»Projekt Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga je na naši šoli požel odlične odzive. Na šoli sta bili izvedeni dve delavnici Urice medkulturnega dialoga. Na prvi izvedbi so bili učenci_ke informirani_e o značilnosti romske kulture ter o tem, kakšen je odnos medijev in politik do te etnične manjšine. Informacije jim je iz prve roke podala Monika Sandreli iz Zveze Romov Slovenije. Na drugi delavnici pa so bili_e učenci_ke informirani_e o LGBT skupnosti. Predstavljena jim je bila Splošna deklaracija o človekovih pravicah, Evropska konvencija o varstvu človekovih pravic in svoboščin, Ustava Republike Slovenije in Zakon o uresničevanju enakega obravnavanja. Pojasnjeni so jim bili tudi pojmi v povezavi z LGBT skupnostjo. Gost delavnice je bil Mitja Blažič iz Društva Legebitra. Z delavnicami ter njihovo izvedbo so bili_e učenci_ke zelo zadovoljni_e, spoznali_e so nove pojme in dobili_e informacije, katere jim bodo v prihodnosti prišle prav.«

 

Projekt Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga je v letih 2014 in 2015 izvajan s strani Mladinskega sveta Občine Slovenske Konjice in sofinanciran s strani Finančnega mehanizma EGP in Finančnega mehanizma Norveške.