Uspešni v vzgoji za medkulturnost v šolskem letu 2015/2016

DSC_0039 (Medium)Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je v sklopu projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga  izvedel še zadnji sklop delavnic Urice medkulturnega dialoga. Na OŠ Pod goro je izvedel Urice na temi romska kultura in begunci ter begunke. V sklopu prve omenjene teme sta na vprašanja otrok odgovarjala Monika Sandreli in Sandi Horvat iz Zveze Romov Slovenije. Najpogostejše vprašanje se je navezovalo na stereotip, da vsi Romi kradejo. V sklopu druge teme pa sta pojme v zvezi s statusom begunca osvetlila Nina Marin iz Društva ODNOS in Ibrahim Kasabji, ki ima status begunca, sicer pa prihaja iz Sirije. Razjasnjeni je bilo tudi, kaj je azilni dom in kaj integracijska hiša.

migracijeNa OŠ Ob Dravinji pa so potekale Urice na temo migranti in migrantke. O priselitvi in integraciji v slovensko družbo je spregovorila Hazbije Bytyqi, lokalna nepovezana aktivistka za albansko tematiko.

Urice so v šolskem letu 2015/2016 dosegle 370 osnovnošolskih otrok. Projekt MAMD je sofinanciran s strani Urada Vlade RS za komuniciranje.

Klikni za ogled foto albuma Uric na OŠ Pod goro in OŠ Ob Dravinji.

Vir in foto: MCDD

Vsi_logotipi_tekst

 

 

 

banner_begunci